450.000 mensen langs de kant kunnen LIVE stemmen!

Zelfs als het internet even niet meewerkt. Voor Android & iOS.

Met Amsterdam Gay Pride ontwikkelde we een app waarmee de bezoekers konden stemmen op de langsvarende boten tijdens de Gay Pride 2016. Naast de standaard voorzieningen zoals een evenementen-agenda (offline beschikbaar) en de kaart met daarop alle locaties, was het mogelijk om alle boten te zien die meevoeren met de parade.

Zo kreeg jij, als één van de 450.000 mensen langs de kant, de kans om te stemmen en gezamenlijk tot een publieksprijs te komen.

Promotie Amsterdam Gay Pride App

Om deze app te promoten hebben alle vrijwilligers een nieuwsbrief ontvangen. Ook waren er 30 zuilen van 5 meter hoog door de stad, in het Vondelpark en langs de grachten neergezet. Op de dag zelf maakte zelfs Google Maps melding van de route van de boten én de door Van Ons gemaakte site Pride.amsterdam!

 

Deze app is gemaakt met Ionic zodat ‘ie goed werkt op zowel iOS als Android. Ook  hebben we een aantal experimenten met de iBeacon gedaan, namelijk; op het moment dat de eerste boot langs voer, kregen mensen steekproefsgewijs een melding waarin hen veel plezier werd gewenst, en dat de parade nu van start is gegaan.

 

In oktober 2016 spraken we op de InterPride conferentie. Daar hebben we het gehad over hoe we de app internationaal in kunnen zetten en wat onze visie is over de Pride-apps in 2020. In 2020 willen wij dat deze app substantieel bijdraagt aan de veiligheid in de stad. Dat kunnen wij realiseren door de iBeacon techniek. Op het moment dat het te druk wordt op één plek, kunnen we de mensen verzoeken om naar minder drukke (maar even leuke) plekken te gaan.

 

Volgend jaar is het doel om nog meer betrokkenheid te krijgen met de mensen langs de kant door middel van directe communicatie. We willen dat de app eerder wordt betrokken bij de organisatie, zodat we mensen al van te voren informatie kunnen geven over wie er mee doen en wat de volgorde zal zijn. We gaan er voor zorgen dat de app bijdraagt aan een mooiere Gay Pride.


Educatieve rondleiding met iBeacon Tour App

Next Project

See More